15 jan. 2015

wok med sjögräsnudlar och curry

Wokat är en av mina topp-tio rätter utan tvekan, mest för att man kan woka allt. 
Man kan ju göra det supersvårt för sig och köpa färska grönsaker, strimla, skiva, hacka och skala, jag köper frysta wokgrönsaker, det är ju faktiskt samma sak. 


Tidigare har jag skrivit om Shirataki-nudlar men så hittade jag dessa på Ica. Det handlar ju om att man vill dra ner på både kalorier och kolhydrater när det kommer till nudlarna och dessa är faktiskt "nyttigare" med 4g kolhydrater/100 g. MEN shirataki-nudlarna luktar så fruktansvärt illa och är lite mjukare i konsistensen. Sjögräsnudlarna luktar nästan ingenting, man kan äta de som de är och de är lite krispiga, 





Börja med att steka kycklingbitarna i teriyaki-sås, kycklingfond, 2 tsk röd currypaste och honung. lägg ut kycklingen och fräs grönsakerna i samma panna, när de är klara hälls kycklingen tillbaka. knäck i två ägg och rör runt så äggen fördelas och låt de stela.  


Toppa med nudlarna och strö över sesamfrön, enjoy

Inga kommentarer: