2 palsternackor
1 stor morot
1 liten kålrot
1 gul lök
1 liter kycklingbuljong
1 dl vitt vin
Olivolja
Salt & peppar
Tillbehör:
Bacon
Pumpakärnor
Grillad kyckling
Fetaost
Turkisk yoghurt
Sätt ugnen på 225 grader, tärna alla rotfrukter och klyfte löken, lägg allt i en ugnsform och ringla över olivolja och salta & peppra. Låt stå i ugnen i ca 30 min, häll upp 1 liter vatten och tillsätt antingen buljongtärningar eller fond (den ska vara smakrik). Häll i vinet och de mjuka rotfrukterna, koka upp, mixa slät, koka upp igen. Toppa valfritt och njut!
Investera i en bra olivolja, gärna utomlands när man är på semester. Denna köpte jag i Barcelona för typ 20kr men det är the real deal, och ALLTID plåtburkar till olja, i värsta fall mörka glasflaskor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar