Helgen har varit matad med fotboll, bröllopsmässa, matlagning, mys, soffhäng mm, och just nu fixar jag till massa bilder från helgens hittepå.
För att dela upp det lite börjar vi med fredagens.
Vi började med matlagning och på menyn stod det entrecoté m. klyftpotatis, ratatouille & bearneise.
Börja med att sätta sambon i arbete, klyfta potatis.
Skär 1 gul paprika, 1 röd parika, 1 liten zucchini, 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor i mindre bitar, låt mjukna upp i en kastrull med lite olja.
När grönsakerna mjuknat upp slå på en burk krossade tomater, låt puttra på svag värme i ca 40 min
effektiv matlagning fungerar bäst med ett glas rött, nu passar vi även på att skicka ut sambon till grillen för att grilla köttet.
Blanda potatisklyftorna med franska örter, timjan och flingsalt. I med några klickar smör och lite olja i botten så dem inte fastnar. In i ugnen på 220 grader i ca 30 min, vänd två gånger under tiden.
gottis
När vi hade ätit och druckit klart tog vi oss till mami & papi där det väntades fotboll och avslutningsvis discodans.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar