17 okt. 2013

Matig köttfärssås m. zucchinipasta

Igår gjorde jag en köttfärssås som vart lite matigare, så man inte behöver äta lika mycket, bra va?
Och eftersom vi skippar kolhydrater så blev det zucchinipasta till.

Bryn gul lök och vitlök till de blivit mjukt, tillsätt färs. När färsen fått färg tillsätt riven morot.

Slå på krossade tomater, tomatpure och lite matlagningsgrädde. När det har kokat upp strö över röda torkade linser, franska örter, salt och peppar, köttfond och lite grönsaksbuljong. Puttra på låg värme i ca 15 min

Medans köttfärsen puttrar hyvlar man zucchini med en osthyvel och skär skivorna i strimlor, stek i olivolja med massor av salt och lite peppar. Saltet suger upp vattnet som finns i zucchinin. Tar ca 3-4 minuter innan de är klara.

färdigt!

Inga kommentarer: