Så när vi hade släktkalas igår tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att göra pajer, hur svårt kunde de vara? Jag ville inte göra vanlig pajdeg då det är en fettbomb som är fylld med kalorier så det gick bort.
Hittade ett recept med kvarg och dinkel som lät bra, provade göra två stycken i fredes och dom blev godkända.
Så tänkte dela med mig av detta fantastiskt enkla, goda och nyttiga recept.
Blanda ca 1 dl kvarg med ca 2 dl dinkel fullkorn och ca 1 msk smör (på bilden gör jag två pajdegar) och knåda ihop tills degen inte kletar längre.
Nagga botten med en gaffel och ställ in i kylen i 20-30 min, förgrädda i ca 10 min på 200 grader.
Fyll med valfri fyllning, i första hade jag i gul lök, kyckling & paprika som jag bara fräst i en stekpanna. I den andra hade jag i bacon, broccoli och purjolök.
Häll i äggstanningen som är gjord av ägg, kvarg, minimjölk och kryddor. Här provade jag mig fram med mängd och smak. Vad det mycket fyllning i pajen som te.x i köttfärspajen så hällde jag på mindre stanning. Grädda i ca 30 min, eller tills stanningen har stelnat.
Klara! Tio pajer senare så känner jag att det kommer att dröja att göra paj igen haha. Vart tacopaj med, väldigt gott! Köttfärs med tacokrydda och majs. Sen toppade jag vissa med ost också, inte så nyttigt men väldigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar