29 sep. 2013

matig omelett

I fredes gjorde jag mickes favoriträtt, eller den kommer väl tätt efter falukorv m. vita bönor, korvomelett. Tur min man har så finkänsliga smaklökar iallafall. Denna gången körde jag ner lite mer gottis så den blev lite matigare.

Började med att fräsa rödlök med kryddiga korvar, ju högre kötthalt desto bättre, tills det börjat få färg. I med några bitar zucchini och till sist en påse bladspenat. Spenaten tar ca 1 min att bli mjuk så det är verkligen i slutet. Här kan man köra paprika, champinjoner, bacon, sparris mm

Gjorde en äggstanning på 6 ägg, lite vatten och kryddor. Sänk till låg värme och dra runt lite med stekspaden så det lösa kommer till botten, innan den stelnar helt kan man lägga på några tomatskivor. När den börjat stelna vänd mha. en tallrik. 

En kolbasz och spenat-omelett med fetaost.



Inga kommentarer: