Det blev helstekt fläskytterfilé (lördagsklassiker) m. Sötpotatisfries och bea såklart, kan inte gå fel. Tanken var att det skulle bli efterrätt idag, som grädden på moset denna lördag. Tyvärr glömde jag hälften av ingredienserna så vart bara ena halvan av desserten men det blev den godaste delen så det gjorde inget.
Chokladbräck m. Nötter & havssalt
100 g mörk choklad, minst 70%
1 dl blandade nötter
Någon nypa halvssalt
Smält chokladen över ett vattenbad och smeta ut på bakplåtspapper så tunt som möjligt. Strö över hackade nötter & strö över saltet. Ställ in i kylen eller om ni är lika blessade som oss och fönsterbrädor av marmor kan den få vila där.
Tanken var att göra en botten av vispad kokosgrädde med hallon och vaniljpulver och sen toppa med bitar av chokladbräcken.
Ja jag har blivit insnöad på kokosgrädde & kokosmjölk, så gott och massa bra fetter, mineraler, protein och så är det laktosfritt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar