11 apr. 2015

Ärtsoppa med kokosmjölk & ugnsbakad egg/bacon

Denna soppan blev så god att jag åt den till middag, lunch dagen efter och sen middag igen. Få ingredienser, mycket smak och snabbfixad, två tummar upp på det.


Lägg i en hackad gul lök och två pressade vitlöksklyftor och fräs i en kastrull en stund, tills de blivit lite mjukt. Häll i 600g frysta ärtor & en grönsaksbuljongstärning i en stor kastrull, häll i vatten så det täcker ärtorna och koka i ca 5 min. Mixa med mixerstav, häll på 2 dl kokosmjölk, limesaft och någon tesked tabasco eller sambal olek, salta och peppra. Lät småputtra i några minuter, klart!

Samtidigt som soppan ska stå och koka tar man och oljar in en muffinsplåt med liiiiite olja. Täck kanterna med bacon, knäck i ett ägg, krydda och stoppa in i ugnen på 225 grader i 7-10 min beroende på hur man vill ha gulan.



Inga kommentarer: