2 maj 2013

burgare

Har precis gjort en sats med burgare som står i kylen och ska götta till sig ett tag.
Iallafall så tänkte jag dela med mig hur man gör monstergoda burgare som inte bara faller isönder och smakar De Nada.

 Färs av något slag, jag använder nörfärs, olivolja, peppar, salt, paprikapulver, grillkrydda, marinad efter smak, 1 helt ägg.

Släng ihop allt i en stor bunke, här är trixet. Man slår på nästan dubbelt så mycket av allt som man brukar göra. Så ös på, kanske man ska ta de lite försiktigt just med paprikakryddan som kan va lite stark.

Knåda med händerna, ett bra tag, så det blir en jämn konsistens. 

Forma som man vill, går lika bra att göra till köttbullar, järpar, större, midre mm. Av ca 700 g färs blev det tio burgare. Man får tänka på att de blir lite mindre vid tillagning. 
Tips om man ska grilla, lägg burgarna i ett halster så är de mindre risk att de går isönder. 


Bon appétit

Inga kommentarer: