8 okt. 2014

Middagstips

Kom hem från Barcelona iförrgår kväll och igår blev det jobb och äggmackor till middag, idag blev det också jobb men en roligare middag. 
Bläddrade igenom en kokbok på jobbet och hämtade inspiration, enkelt & gott ska det vara.

Korv är min svaghet, hög kötthalt & smaksatt med något gott är det bästa som finns typ. 
Så idag blev det ugnsbakad salccicia med grönsaker och chili.

2 paket salccicia, eller annan kryddkorv
2 röda paprikor
1 rödlök
3 klyftor vitlök
1 chili
1/2 citron
2 msk olivolja
1 tsk sambal olek
2 tsk honung
Timjan
Paprikapulver
 
Skär paprika & rödlök i bitar och lägg tillsammans med korven i en ugnsfast form. Pressa vitlöksklyftorna med bredsidan av en kniv, skär chilin i skivor och släng i formen. Blanda olja, honung & sambal olek i en skål, häll över formen och blanda. Skär citronen i klyftor, pressa över juicen och stoppa ner klyftorna i formen. Pudra över paprikapulver & timjan, in i ugnen på 175 grader i 35 min. När det är 5 min kvar lägger man in några kvisttomater, med kvisten kvar.

Till detta vart det bara sallad med citronolja (olivolja m. pressad citron) & BBQ-sås.




Inga kommentarer: