23 sep. 2014

Tomatsoppa på ugnsrostade grönsaker m. Mozzarella

Jag älskar soppor och tomatsoppa är fantastiskt! Vill man fuska liten kan man köra på krossade tomater men har man lite tid på sig är det värt att använda riktiga tomater.

Till 6 pers
10 tomater
2 små rödlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 liter grönsaksbuljong
1 dl créme fraishe 
Basilika
Timjan
Olivolja

Sätt ugnen på 225 grader, klyfta tomater, rödlök & vitlök, ringla över olja och timjan. In i ugnen i 30 min, de ska vara mjuka och skrynkliga när de är klara. Koka upp buljongen och mixa grönsakerna i mixer, tillsätt i buljongen. Klicka i créme fraishe och ajvar, salta & peppra. Koka upp och låt puttra i 10 min, tillsätt basilika och mozzarellabitar innan servering. Ät!





Inga kommentarer: