Sagt och gjort, köpte filodeg, chili, shiratakinudlar och resten hade jag hemma. Shiratakinudlar kan vara typ den bästa uppfinningen för oss som inte vill äta massa kolhydrater, 20 kalorier i ett paket och ett paket räcker gott och väl till två när man har det i typ en wok. Finns på både Ica och willys, två tior kostar ett paket och det är det värt gånger tusen.
Vårrullar
Filodeg
ca 400 gram vitkål
3 morötter
10 champinjoner
1 chili
1 pkt shiratakinudlar
1 dl jordnötter
2 ägg
kryddor efter smak
Kycklingspett
2 kycklingfileér
sweetchili
soya
honung
salt
sesamfrön
Satte Micke på att fixa kycklingen medans jag började med vårrullarna. Började med skölja av nudlarna i vatten då dom luktar ganska så oaptitligt, sen strimla vitkål sådär asiatiskt tunt, löjligt tunt. Rev morötter och skivade champinjoner, chilin kom tyvärr bort längst vägen men om man får med sig den hem så ska man skära den nu med. Börja med att ha i svampen i en varm stekpanna med lite olja, släng på resten när svampen fått färg. I med nudlarna i pannan (dom är förkokta när man köper dom i påsen) och klipp dem i kortare bitar. Knäck i två ägg och rör runt så att allt blandas, när äggen inte längre är lösa ställ bort pannan och låt svalna lite.
Medans fyllningen svalnar kan man förbereda spetten. Kycklingen skärs i bra spettbitar och steks tills de blivit nästan klara. Trä på spett och marinera med en glaze gjord på sweet chili (1 dl), honung (1 msk), soya (1tsk) och lite salt. Pensla på köttet och strö över sesamfrön, låt stå och dra sig medans man nu påbröjar vårrullarna.
Ta ett ark filodeg och lägg en fuktig handduk över de andra arken sålänge, filodeg torkar ganska snabbt så man får va kvick i fingrarna. Skär ut en rektangel och på med lite röra, rulla och vik in kanterna i slutet, används lite vatten som lim i slutet. Lägg på en bakplåt och när alla är klara penslar man med lite olja och in i ugnen på 225 grader i ca tio min, man kan köra in spetten samtidigt i 5 minuter så blir båda klara samtidigt.
Doppa i sweet chilisås och soya, enjoy!
Blev ca 25 vårrullar, blev lunch idag med. Helt klart godast nygjorda då de är krispiga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar