3 feb. 2014

Nyttig filmjölkslimpa

Jag har bakat detta bröd säkert tio gånger nu och blir alltid lika gott och uppskattat så tänkte dela med mig av denna magi. Det är jätteenkelt och man har det mesta hemma, sen att det inte behöver jäsa är bara ett stort plus.

Blanda 3 dl fiberhavregryn med 5 dl dinkel/fullkornsvetemjöl och 2 tsk bikabonat, detta för att bikabonatet ska bli jämt fördelat.

Nu kommer det roliga för man kan ha i nästan vad man vill i ett bröd. Jag hade i 1 dl pumpakärnor, 1 dl linfrön, 1 dl solrodkärnor, 1 dl hackad mandel och en halv dl rostad kokos. Blanda ihop med mjölblandningen.

Blanda 4 dl lättfil med 2-3 msk honung och häll i bunken

Kleta i "degen" i en bakpappersklädd brödform och toppa med lite frön. 

Efter ca 1 timme och 15 min längst ner i ugnen med 175 graders värme får man detta, för gott! 
Håller sig fräscht och saftigt i 4-5 dagar, om det finns något kvar efter så lång tid.







Inga kommentarer: