Tog ett tag att göra men de är enkelt och värt det, självklart kan man byta ut älgfärsen mot vanlig nöt/blandfärs. Det är bara det att vår frys är fullproppad med älg, har man en norrlänning som sambo så har man.
Det jag använde i min lasagne var:
1 aubergine
1 zucchini
2 mozzarellabollar
1 paket spenat
keso
köttfärssås (lök, vitlök, krossade tomater, tomatpuré, franska örter, kanel, köttfond, röda linser, salt & peppar) Köttfärsen kan man ju göra hur man vill, ett tips är dock att ha våga ha kanel i, jättegott!
Hyvla zucchinin med en osthyvel och salta skivorna så att vattnet i dom sugs ur, skär auberginen i skivor och salta dom med. Medans dessa får ligga och svettas kan man göra köttfärsen, torka av grönsakerna med papper då och då under tiden. Varva sedan aubergine, köttfärs, zucchini, mozzarella, keso och spenat i en smörad ugnssäker form. Toppa allt med riven ost och keso och in i ugnen på 220 grader i ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar