21 juli 2014

Mat när den är som bäst

Att laga mat ligger varmt om hjärtat och ibland har jag inspiration till tusen och ibland är det blankt. Helst av allt ska det ju vara enkelt men smaka som om man lagt ner sitt liv & själv.

För ett tag sen svängde jag ihop denna rätt som vart uppskattad och superenkel.

1 zucchini
1 sats köttfärssås
1 burk krossade tomater 
Ost efter smak

Alla har sin variant av köttfärssås men jag tycker min är bäst. Gul lök får fräsa med vitlök, i med fäst när löken svettats lite, i med krossade tomater och tomatpuré när köttfärsen stekts igenom. Röda linser, grönsaksbuljong & oxfond åker i med kryddor, lite kanel tar fram medelhavssmak. Lått puttra så länge det går, gärna 30-40 min. 

Hyvla zucchinin med en osthyvel och lägg köttfärs på skivorna och rulla ihop, toppa med ost och lägg i en ugnsfast form. Fyll upp tomrummen med krossade tomater med basilika och stoppa in i ugnen på ca 175 grader tills osten smält. 

Enjoy! 


Inga kommentarer: